Grote Markt loopt vol met demonstranten voor beter pensioen

De manifestatie voor een beter pensioen is maandag aan het einde van de ochtend op de Grote Markt in Groningen begonnen.

De actie is georganiseerd door diverse vakbonden met als inzet om de pensioengerechtigde leeftijd niet verder te laten stijgen dan 66 jaar.

In het hele land zijn acties. Zo rijdt de politie met 66 kilometer per uur naar Den Haag en lag het treinverkeer 66 minuten stil.

Later meer

Deel dit artikel:

  1. Mijn eerste gedachte bij het zien van deze foto was dat daar de klimaatridders zouden staan, maar dit zullen volgens velen wel de veroorzakers van ons klimaatprobleem zijn. Maak het allemaal niet moeilijker dan het is en geef elk en iedereen de mogelijkheid om na 40 gewerkte jaren met pensioen te gaan. Wil je toch langer doorwerken? Geen probleem van maken, na 40 jaar pensioenpremie betaald te hebben, mag je er toch ook wel van gaan genieten.

    Hoe moeilijk kan het zijn

  2. Helemaal mee eens, ik heb al verschillende regelingen voorbij zien komen die net niet meer geldig waren toen ik aan de beurt was, ik ben nu echt op !!!!!

  3. In de jaren 90 was het nog heel normaal om op 57-jarige leeftijd met pensioen te gaan. Dankzij de VUT-regeling. Waardoor jongeren ook de kans kregen om in te stromen. Nu rekken we alles op en is het ineens een geldkwestie. Terwijl de pensioenpotten tegen de plinten omhoog klotsen. Maar de waarheid is een andere! In de jaren 90 heb ik zelfs 2 recepties meegemaakt, waarin 2 collega’s afscheid namen op 54- resp. 55 jarige leeftijd op pensioen te gaan.

  4. En Ambtenaren mogen dus wel vroegtijdig met pensioen. Daar zijn dus wel regelingen voor bedacht. Ook in Groningen. in verband met de vergrijzing, zodat er een nieuw aanwas ontstaat. Ronduit scheef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *