Groningse wolf Punkti speelt hoofdrol in Arte docu

nieuws

Maart 2015 liep er een wolf door Groningen. Opvallend was dat hij niet schuw was. Vrijdagavond is hij te zien op Arte en de film staat ook online.

‘Dit is geen echte wolf’ zei bioloog Ben Koks destijds op Radio Noord. Hij dacht dat het een ontsnapt huisdier was. Het blijkt in de documentaire dat Punkti wel degelijk wild was. Samen met zijn broer was hij echter niet schuw voor de mens. Hij nodigde uit tot spel en schooide om eten. Punkti werd na zijn Groningse avontuur doodgereden, zijn broer Kurti werd later ‘uit voorzorg’ doodgeschoten.

De documentaire is deze vrijdagavond om 18.45 te zien op Arte. Punkti verschijnt na ongeveer 21 minuten. Arte: ‘Eine wahre Geschichte voller Leben, Freuden, Dramen und Tod. Sie zeigt, wie gut sich die wilden Wölfe in unserer Kulturlandschaft zurechtfinden, aber auch, was schieflaufen kann, wenn die Menschen falsch reagieren’.

Tot en met 12 april is de docu ook online te zien.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *