Gaat Ajax ook voor Sergio Padt?

sport
Foto: Sportphotoagency.com Doelman Sergio Padt van FC Groningen.

Nu het vrijwel zeker lijkt dat FC Emmen-keeper Kjell Scherpen de overstap gaat maken naar Ajax, is de vraag of Ajax ook Sergio Padt in het vizier heeft. De Amsterdammers hebben geïnformeerd naar de sluitpost. 

Doelman Scherpen lijkt door Ajax te worden gehaald voor de toekomst en eerste keeper André Onana staat in de belangstelling van meerdere Europese grootmachten. Mocht Onana vertrekken zal Ajax dus moeten inspelen op zijn transfer.

Bij een vertrek van de Kameroener lijkt Sergio Padt één van de gedadigden om de bekerfinalist te versterken onder de lat. Ook de naam van Jasper Cillessen valt regelmatig in verband met Ajax. Of de Amsterdammers in Padt een eerste doelman zien, is de vraag.

De 28 jarige Padt is geboren in Amsterdam en heeft van 2007 tot 2011 gespeeld in de jeugd van Ajax. Na een periode bij AA Gent streek de doelman in 2014 neer bij de Trots van het Noorden. Het contract van Padt loopt door tot medio 2021 bij FC Groningen.

 

Deel dit artikel:

 1. Gun het Padt.

  Gevoelige jongen die in tijden van hoogspanning soms een wat kwade dronk heeft. “Weet je wel wie ik ben?”, heeft ie nooit gezegd. Hij verloor bij treinincident, eventjes zijn portemonnee (met id) kwijt, en zei toen “je weet toch wel wie ik ben?” Veel minder arrogant dan wat DvhN dus schreef.

  Misschien kan Sergio beter “gewoon” geen alcohol gebruiken, als ie gestresst is. En ja profvoetballers (en zeker keepers) staan tegenwoordig onder grote druk. Denk hierbij nog maar even aan tragische dood van die Duitse keeper.

  Maar afgezien van kwaaie dronk, een fijne gast. En voor de FC een topkeeper.

  In Hoekstra hebben we al een vervanger. Gewoon voor de leeuwen werpen. Met geld voor Padt (en van andere uitgaande transfers) kan een beetje technisch directeur de trainer de spelers voor een prima verdedigende organisatie aanbieden. Vele wedstrijden met nul tegen hebben we aan Padt, maar zeker ook verdediging en verdedigende werk van middenveld/aanval te danken.

  Ben ervoor om Pelle van Amersfoort op te halen. Als hij er mee akkoord gaat tot verdedigende centrale middenvelder omgetund te worden. Als Memisevic en Chabot, naast Padt ook verkocht gaan worden, twee centrale verdedigers en een goede linksback terugkopen. Drie brengen wel een miljoen of acht in het laadje. Kunnen vier miljoen herinvesteren.

  1. Onder grote druk?, mensen die elke maand de eindjes aan elkaar moeten knopen die staan onder grote druk. Voor de rest probeer jij iets recht te breien wat krom is dat blijkt wel uit de veroordeling van Padt.

   1. Moet je voorstellen als deze groep de druk van de eindjes aan elkaar knopen moet ondergaan. Vele gevallen van gepamperd zijn en op het schild worden geheven, dan is elke kleine tegenslag een regelrechte ramp.

 2. Ik zie meer in keeper Anbri Thinner van Expido United.
  Is al meer dan dertig wedstrijden ongeslagen ,maar hoeft geen 8 miljoen te kosten

 3. Het lijkt me ondenkbaar dat Padt eerste keeper wordt bij een topclub. Middenmoot eredivisie is zijn top.
  Wanneer je alcohol drinkt en te zwaar bent dan weet je niet wat topsport inhoudt en ben je ongeschikt voor de top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *