Extra snelheidsborden langs tijdelijke zuidbaan Ring Zuid

nieuws
Foto: Combinatie Herepoort

Aankomend weekeinde plaatst Combinatie Herepoort extra snelheidsborden langs de tijdelijke zuidbaan van de Zuidelijke Ringweg. Volgens Rijkswaterstaat zorgen de smallere rijstroken en geleidebakens voor verwarring bij weggebruikers.

Combinatie Herepoort meldt vrijdagmiddag dat automobilisten in de war raken op het wegvak omdat er een ‘slinger’ in de weg zit waar de rijstroken smaller worden, gemarkeerd met roodwitte geleidebaken. Op het wegvak mag 70 km/uur gereden worden, zoals dat voor de veranderingen van begin februari ook al mocht. Volgens de aannemerscombinatie zorgt de verwarring over de toegestane snelheid er voor dat sommige automobilisten voor de zekerheid 50 km/uur gaan rijden. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

Rijkswaterstaat heeft daarom besloten om bij het begin van de slinger in de weg borden te plaatsen waarop de maximumsnelheid van 70 km/uur wordt herhaald. De extra borden worden geplaatst in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart. In die nacht is de noordbaan van de ringweg al gestremd in verband met het vervangen van de verkeersregelinstallatie op het Julianaplein. Het verkeer vanaf het Julianaplein richting Europaplein ondervindt geen extra hinder van het plaatsen van de borden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *