Donar strandt in achtste finale Europe Cup

Het Europese avontuur in de FIBA Europe Cup is voorbij voor Donar dit seizoen. De Groninger basketballers verloren woensdagavond de returnwedstrijd in de achtste finale in Oostende tegen Filou Oostende met 88-80. Eerder eindigde de wedstrijd in Groningen in 66-66.

Beide ploegen schoten woensdag met scherp in de openingsfase. De Belgen deden dat echter iets beter dan de Groningers, waardoor de tussenstand na 10 minuten spelen 28-21 was. Het verschil werd in het begin van het tweede kwart zelfs even 14 punten (bij 37-23), maar daarna kwam Donar goed terug. Bij rust was de achterstand nog maar 2 punten: 43-41.

Kort na rust zorgde Drago Pasalic met een driepunter voor de eerste voorsprong voor Donar: 43-44. De voorsprong werd nog even 6 punten (bij 45-51), maar vervolgens werd Oostende toch weer sterker. Drago Pasalic was in dit kwart goed voor 10 punten, maar pakte met een technische fout ook zijn vijfde persoonlijke fout. Thomas Koenis, een van de andere lange mannen, had op dat moment al vier persoonlijke fouten gemaakt. Aan het eind van het derde kwart stond Oostende wederom 2 punten voor: 66-64. Vier minuten voor tijd kwam de thuisploeg op 80-72, en dit verschil bleek te groot om te overbruggen.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter mte 17 punten, Drago Pasalic met 14 punten en Teddy Gipson met 12 punten.

Donar kan zich gaan concentreren op de nationale competitie en de bekercompetitie.