Den Oudsten: “Voorlopig geen terreurdreiging voor moslims in Groningen”

nieuws
Foto Andor Heij: Peter den Oudsten

Waarnemend burgemeester van Groningen, Den Oudsten, stelt dat er voorlopig geen terreurdreiging voor moslims in Groningen dreigt. Dit zei hij maandagochtend in een interview in radioprogramma OOG Ochtendshow.

Hij vertelde dat er overleg is geweest om te bepalen of er ook een extra hoog risico is op gevaar voor onze inwoners. Daarnaast heeft Den Oudsten contact gehad met de landelijke coördinator. Er is geconstateerd dat dat gevaar niet aanwezig was. Daarna heeft de politie ook namens Den Oudsten contact opgenomen met de twee moskeeën.

Er zijn in de stad, in tegenstelling tot steden als Amsterdam en Rotterdam, geen bijeenkomsten in de moskeeën georganiseerd met de burgemeester. Hiervoor is gekozen, omdat dit volgens de burgemeester niet in het belang van de gemeenschap zelf was. Wel gaat hij deze week zelf met de mensen praten om te bepalen of zij nog actie of ondersteuning van de gemeente verwachten.

De burgemeester sloot het interview af: “Ik vind het zelf heel belangrijk dat hoe hechter de samenleving is, hoe meer mensen wij als het ware opnemen in onze samenleving, solidair zijn en zorgen dat we één samenleving zijn, hoe minder risico er is dat dit soort dingen gebeuren.”

Het interview is hier terug te luisteren.