Brandweer: “Poekie had vandaag niet de beste dag van zijn negen levens”

112
Foto: Brandweer Groningen

De Groninger brandweer moest woensdagochtend uitrukken voor een nog al bijzondere melding aan de Scheltemaheerd in de wijk Beijum. Een kat was in een boom klem komen te zitten.

De melding van een dier in problemen kwam rond 08.30 uur binnen bij de brandweer. Kort daarvoor had een buurtbewoner ontdekt dat een kat met zijn kop klem was komen te zitten tussen twee takken. “Het dier was op geen enkele manier los te krijgen”, laat de brandweer weten. Een bluswagen was vervolgens snel ter plaatse. Na een verkenning werd besloten om een spreider in te zetten waarna het onfortuinlijke dier al snel bevrijd kon worden. “Het is duidelijk dat Poekie vandaag niet de beste dag van zijn negen levens had. Op dit moment is hij in goede handen van de Dierenambulance Groningen.”

Bij de Dierenambulance hebben ze echter geen idee waar de kat vandaan komt. Daarom wordt de hulp ingeroepen van het publiek. Ben jij of ken je zijn baasje, bel dan met de Dierenambulance Groningen op telefoonnummer 050 579 1900. De brandweer meldt dat het dier niet gechipt is. En de naam Poekie? “Tjah, we hebben het dier maar een naam gegeven.”

Deel dit artikel:

  1. Het baasje zal eerst even kijken wie voor de kosten opdraait zodra zij of hij erachter komt dat alle burgers er voor opdraaien zal diegene contact opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *