Brand in snackbar aan Parkweg, woningen ontruimd

Aan de Parkweg heeft dinsdagochtend een korte maar felle brand gewoed in een snackbar. Om de brand te kunnen bestrijden schaalde de brandweer op naar ‘middelbrand’.

De melding van de brand kwam rond 08.15 uur binnen. “Op basis van de 112-meldingen hebben we vrijwel direct middelbrand gemaakt waarop we twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse hebben gestuurd”, vertelt brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff. Bij aankomst bleek de brand te woeden in de snackbar die gevestigd is op de begane grond. “We hebben de brand van binnenuit kunnen bestrijden. De brand ging echter gepaard met flink wat rookontwikkeling en daarom hebben we omliggende woningen moeten ontruimen.”

Rond 08.55 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. “Stichting Salvage komt ter plaatse om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.” De Parkweg is vanwege de brand afgesloten voor het verkeer.

Later meer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl