Bekersoap: Oranje Nassau wil onderzoek naar speler LAC Frisia

sport
Foto Andor Heij: Erolind Derguti gaat scoren voor Oranje Nassau tegen HZVV.

Eersteklasser Oranje Nassau wil een onderzoek van de KNVB of LAC Frisia aanvaller Tarik Bourakba wel speelgerechtigd was voor de ploeg uit Leeuwarden.

ON werd woensdag in de districtsbeker na strafschoppen door de tweedeklasser uitgeschakeld. Bourakba speelde voor de winterstop voor SWZ Sneek en dat is net als Frisia een zondagclub. Een tussentijdse overschrijving, vanwege bijvoorbeeld werk, van een zondag naar een zaterdagclub is gebruikelijk, maar naar een club die op dezelfde dag speelt niet.

“De KNVB heeft de overschrijving van Tarik goedgekeurd”, aldus bestuurslid Wiebren Postma van LAC Frisia. “Volgens ons was hij daarom speelgerechtigd”.

Wanneer er toch iets niet klopt wordt het bekerverhaal een aardige soap. LAC Frisia ging namelijk door in de beker, omdat Helpman de niet speelgerechtigde Remon Schutte had opgesteld. Frisia verloor van Helpman, maar de Groningers werden door de fout uit het bekertoernooi gezet.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *