Baggeren in Noorderplantsoen voor betere waterkwaliteit

Baggeraars zijn sinds februari druk bezig de vijvers van het Noorderplantsoen uit te diepen. Met groot materiaal verstoren de baggeraars nu al maanden lang de rust in ons stadse parkje.

De baggeraars halen de resten van alle rottende bladeren en takjes uit het water die in de loop van de jaren een verstikkende sliblaag gevormd hebben voor plant en dier. Dit is nodig om de waterkwaliteit van de vijvers te verbeteren.

De plantresten onttrekken zuurstof aan het water waardoor de waterkwaliteit achteruitloopt. Als de klus klaar is, zijn de vijvers tussen de twee en drie meter diep. De werkzaamheden duren nog tot eind april.

Deel dit artikel:

  1. Ben benieuwd of en wat er nog aan levende dieren tevoorschijn gaat komen nadat deze schuifboot, wat een bulldozer voor onderwater gebruik is, haar werk heeft gedaan.
    De bagger welke naar een stort zal worden vervoerd zal vol zitten met dierlijk leven waarvan het grootste deel dit niet zal overleven.
    Jammer, je had dit grotendeels kunnen voorkomen door in de aanbesteding begin juni als startdatum werkzaamheden op te nemen, als het broed- en paaiseizoen voorbij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *