Atleten Team 4 Mijl heersen bij Nacht van Groningen

sport

Atleten van het Groningse Team 4 Mijl pakten zaterdagavond bijna alle prijzen tijdens de 19e editie van de Nacht van Groningen. Ze wonnen zeven van de acht afstanden.

De 29-jarige Jacelyn Gruppen voltooide de 10 Engelse mijl door de Plantsoenbuurt en het A-kwartier in 1 uur en 12 seconden. Ze bleef de favoriet, Jip Vastenburg uit Doorwerth, precies 1 seconde voor. Bij de mannen won Maarten Hindriks die afstand in 56 minuut 06.

De 23-jarige Niek Blikslager voltooide de halve marathon in 1 uur, 13 minuten en 5 seconden. Het verschil met de nummer 2 bedroeg ruim 7 minuten. Op de 5 kilometer ging de zege naar Jordy Dikkers (15 minuut 56). Die afstand werd bij de vrouwen gewonnen door Lianne van de Belt (18 minuut 03). De winst op de 10 kilometer ging naar Ellen Jansen (38 minuut 35) en die op de halve marathon naar Kelley Hess (1 uur 35 minuut 25). Alleen op de 10 kilometer mannen ging de zege naar een lid van een andere club: Jef Poelman uit Hoogeveen deed 34 minuten en 53 seconden over die afstand.

De Nacht van Groningen, met start en finish op de Ossenmarkt, trok een record aantal van iets meer dan 2000 deelnemers.

Deel dit artikel: