Veel animo onder Groningse scholieren voor klimaatstaking

Flink wat Groningse scholieren zijn van plan om komende donderdag af te reizen naar Den Haag voor de klimaatstaking. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende scholen.

“Op dit moment hebben vijftien leerlingen aangegeven naar het Binnenhof te willen gaan”, laat de rector van het Maartenscollege in Haren weten. “We vermoeden dat dit aantal nog toe zal nemen omdat we merken dat het leeft.” De school staat het afreizen naar Den Haag ook toe op voorwaarde dat ook de ouders akkoord zijn. “Op school vinden wij het klimaat een erg belangrijk onderwerp. Sterker nog, het is één van de grondbeginselen waar deze school op gebouwd is. Dat leerlingen dit initiëren, waar wij geen enkele rol in hebben, kan ons alleen maar trots maken, want klaarblijkelijk zijn zij die mondige burgers die opkomen voor hun standpunten, die wij hier graag op leiden.”

Ook op andere scholen leeft het klimaatprotest. Verschillende scholen hebben mailtjes gestuurd waarin staat dat men de actie sympathiek vindt en dat er eenmalig de gelegenheid wordt gegeven om naar Den Haag af te reizen. Men moet na afloop wel bewijs inleveren in de vorm van een treinticket dat men in de Hofstad geweest is.

Deel dit artikel:

 1. Die kinderen zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen ..die willen gewoon een dagje ouwehoeren en niet naar school.

  Handige voorbeeldbrief voor ouders die bezwaar willen maken tegen
  “klimaatspijbelen”..

  Aan
  Maartenscollege
  Hemmenlaan 2
  9751NS Haren

  Beste school bestuur

  M’n dochter is ziek…en zoals het nu lijkt komt ze de hele week niet .
  Met vriendelijke groet.
  Joke Caspers ..moeder van Nienke ( Fictief) ..

  Of U kunt natuurlijk ook gewoon even bellen ..

 2. Het zijn dit soort neerbuigende opmerking van en wantrouwen naar kinderen toe, die leiden tot wantrouwen van kinderen naar “volwassenen” als het gaat om fatsoen en respect voor o.a. klimaat.

  De kinderen hebben de toekomst. Niet deze wantrouwige en verbitterde lezers. Laat ze daarom vooral hun punt maken.

  1. Kinderen hebben slechts toekomst als ze kritisch leren denken. En dat is in deze tijden erg lastig. Gevestigde media zijn verworden tot propaganda-apparaten. Scholen tot brainwashoorden. Kinderen met ouders die kinderen leren vraagtekens leren te plaatsen zijn een kleine minderheid.

   Arme toekomstige generaties. Ben bang dat we naar hele duistere feodale tijden toe gaan. Daarom blij dat ik geen kinderen heb. Maar ik ben te verschillig om te denken “na mij de zondvloed”.

   1. Volgens gedachtepolitieagent VSH is kritisch denken het zelfde als het eens zijn met gedachtepolitieagent VSH.

   2. Zegt degene die klimaattwijfelaars een gang naar de gevangenis toewenst.

    Moet me inhouden om niet te Godwinnen.

  1. @De Beste. Triest om wetenschap zo te wantrouwen. Zeker voor onze kinderen omdat deze met de gebakken peren zitten. Wat doet u bij de dokter die medicatie voor uw kwaal voorschrijft? Ook vertellen dat het om linkse zwendel gaat? Grow up and get educated.

   PS. de aarde is rond.

   1. De huisarts die mij iets enthousiast een anti-depressivum voorscheef, toen ik me een tijdje niet zo goed voelde, heb ik snel verlaten.

    Farmaceutische zwendel is bijna net zo groot als klimaatzwendel. Prozac en vergelijkbare rotzooi blijkt niet te werken.

   2. Volgens de propogandafilm van Al Gore zouden we nu geen ijsberen meer hebben en zou de zeespiegel met 7 meter gestegen zijn….. it didn’t happen… het is een religie.

   3. Het spreekt voor zich. Mensen die grote moeite hebben wetenschappelijke informatie te doorgronden, raken gefrustreerd en roepen “leugens”. Kinderlijk en gevaarlijk. Wetenschap is zeker niet onfeilbaar en erkent dit. De benadering is empirisch en per definitie onderhevig and verificatie en falsificatie. Dat de zeespiegel 7 m zou stijgen heeft nog nooit iemand gezegd. Ironisch ook om het een religie te noemen want dat is nu juist de irrationele benadering waar ontkenners zich thuis voelen.

   4. Opvallend genoeg waren al fouten in de frauduleuze flutfilm van Gore in het voordeel van de klimaatreligie.

    Als de aarde al op sommige koude plekken door CO2 opwarmt, hebben we veel goedkopere oplossingen dan die van het proberen te voorkomen. Eén kilometer zeedijk versterken/verhogen kost tien miljoen. Voor vijf miljard kunnen we het probleem van zeespiegelstijging al oplossen. Plus andere noodzakelijke maatregelen zit je voor Nederland nog niet op vijftig miljard. Afgezet tegen 500+ miljard voor transitie met windmolenterreur op land en zee (arme walvissen) een schijntje.

    Maar het wordt er doorgejaagd. Geen mededogen voor kinderen van minder fortuinlijke ouders die straks niet meer op sport of muziekles kunnen, niet op schoolreis gaan, en voor wie gezond eten te duur is. Hun ouders zijn straks een forse hap uit het vrij besteedbare financiële ruimte kwijt. Maar dit soort mensen zijn niet in tel bij de GroenRechtsers.

    Opvallend ook dat de vele voordelen van CO2 en een mogelijke opwarming, nooit genoemd worden als de klimaatgelovigen van leer trekken. In koudere streken minder dooien door winterse longontstekingen bijvoorbeeld. Minder breken van oude heupen door valpartijen. Lagere gasrekeningen etcetera.

    Voor gezonde klimaattwijfel raad ik de vermaarde hoogbejaarde wiskundige fysicus Dyson aan. En Maarten van Rossem voor het relativeren van hysterische toestanden in bredere zin. In zijn blad Maarten viel te lezen, dat ondanks jarenlange stijging van CO2 er geen opwarming van de aarde was. Die opwarming is er nu op de polen. Misschien een reservaat voor mislukte grizzlyberen (IJsberen volgens Midas Dekkers) aanleggen. Moet voor een fractie van alleen de Nederlandse transitie te doen zijn.

   5. @Aaldert Stel ze hebben gelijk, dan nog is het onzinnig om volledig onze maatschappij op zijn kop te zetten. Het effect van al die maatregelen en de co2 reductie wat dat oplevert blaast China in 5 dagen ! De lucht in….. Het is gewoon lachwekkend. Stel die zeespiegel gaat een beetje stijgen.. dan verhogen we gewoon onze dijken! En trouwens alleen het zuidpoolijs heeft effect op de zeespiegel heh, noordpoolijs ligt al in zee. Wet van srchimedes ;-)
    Voor wat betreft de luchtvervuiling ben ik het volledig mee eens dat die kolencentrales en biomassa centrales dicht moeten, diesels en scooters op termijn weg moeten etc.

 3. Ik zit zelf in de brugklas en ik ben elf jaar oud en ga ook staken maar dan op de grote markt.

  Ik vind het onzin wat die ministers er allemaal over zeggen want over vijftig jaar zijn die ministers er niet meer maar wij kinderen nog wel. Als die ministers zeggen dat wij niet mogen spijbelen word ik gewoon boos want het gaat over onze toekomst en niet die van hun. En ze zeggen zelfs dat we dan maar in onze vrije tijd moeten gaar spijbelen maar dan is het geen spijbelen meer want dan horen we niet op school te zitten.

  Daarom ga ik morgen ook staken/spijbelen omdat ik het belangrijk vind dat wij mensen de aar de niet “vermoorden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *