Vaccinatiecampagne tegen meningokokken start op 18 maart

nieuws
Foto: James Gathany en Judy Schmidt via Pixnio

Op 18 maart start de inentingscampagne tegen meningokokken op CSG Selion aan de Diamantlaan in Groningen, bedoeld voor alle jongeren geboren tussen 1 januari en 1 mei 2004 en alle jongeren uit 2001 en 2002 en woonachtig in de regio Groningen-West.

In 2019 worden, naast alle jongeren die in dat jaar 14 jaar worden ook alle jongeren die zijn geboren tussen 1 januari 2001 en 31 december 2005 opgeroepen voor een inenting. Reden voor deze maatregel is de stijging van het aantal mensen dat de infectie meningokokken type W oploopt. Door meer jongeren tussen de 14 en 18 jaar te vaccineren, zal de verspreiding van meningokokken type W sneller afnemen.

De inentingscampagne gaat door tot en met april. In mei en juni van dit jaar zullen alle jongeren geboren in 2003 en 2005 opgeroepen voor eenzelfde inenting. Het volledige schema is te vinden op de website van de GGD Groningen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *