Tot in maart ‘Bevings’ bij Pictura

nieuws

Tot en met 10 maart is de groepstentoonstelling Bevings over Groningen als aardbevingsgebied bij  Kunstlievend Genootschap Pictura aan de Sint Walburgstraat te zien.

‘Pictura staat te schudden op haar grondvesten!’ Pictura heeft kunstenaars opgeroepen om geïnspireerd te raken door de aardbevingsproblematiek en werk in te sturen dat daarover gaat of daarop gebaseerd is. Pictura zocht humoristisch, persoonlijk of kritisch werk. Het resultaat mag er zijn: er is een grote verscheidenheid aan kunstwerken ingeleverd. De expositie bevat installaties, tekeningen, schilderijen, collages, meubels, keramiek en gedichten. Maar ook het Pictura gebouw zelf is onderwerp van een kunstproject.

Tachtig kunstenaars doen mee met meer dan honderd werkstukken. De Verhalen van Groningen heeft de expositie ‘de ontdekking van de Groninger gasbel’ ter beschikking gesteld. Hierin wordt o.a. de geschiedenis rondom de energietoevoer in de provincie vanaf de jaren zestig verteld.

Openingstijden Pictura: woensdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur.

Deelnemende kunstenaars:

Albert Rademaker / Albert Werkman / Aletta Becker / Alvani Haverman/ Aly Freije/ Anjo van Apeldoorn / Anna Huizinga / Anneliet van Beelen / Annita Swaerts/ Anuschka de Smidt / Bea G. Sportel-Bolt / Beitske Sikkema / Ben Haggeman / Bert Andreae / Dick Wind / Dirk-Jan Zetstra / Edwin van Heijningen / Elise Madderom/ Elise Siersema / Eric van der Wal / Ester Rika Oegema / Eunice Lagerwaard / Eva Kipp/ Eva Lenis / Faisel Saro / Gerrit Velthuis / Greet Dijkstra / Greetje Mulder / Gwendolyn van Essen / Hana Vendlová / Hanneke van Limburg / Hans van der Mark / Hans van der Veen / Harm van der Meulen / Harry Tuinman / Helen Meek / Hr Wimpe/ Huib van der Stelt / Irene van Breest-Smallenburg / J.P. Boomstra / Jaap de Jonge/ Joanna Paszkiewicz / Johan Scheffers / John Dilling / John Krop / Jolanda de Ridder / Karen Behage / Linda Keuris / Maaike Nijlunsing / Magriet Hidding / Marchien Cordes / Margriet Barends / Margriet Eyken / Marian Gerrits / Marian van Hulsen / Marieke Gunnewijk / Marieke Keuken / Marike van Ringen / Marja Hagenauw / Marjan Buning / Maya Vermeulen / Naomi Jansen / Peter O. Gerrits / Peter Schudde / Petra Dragstra / Piet Groothuizen / Rachel van Balen / Rein Pol / Reinier van den Berg / Rento Heins / Ria Groen / Rianne Kooijman/ Rudolf Janssen / San van Thiel / Sjoerdtsje de Boer / Susan Baxter / Thea Hoek / Theo van Egeraat / Tobi van Ringen / Ton de Vreede / Walburgis Meijers / Wilma Droger.