Stempas ligt weer in de bus

De stempas ligt weer op de mat. Deze is geldig voor de provinciale verkiezingen en de waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart.

De envelop bevat dit jaar dus twee stempassen, voor elke verkiezing één. Bij de provinciale verkiezingen worden de Provinciale Staten gekozen. Deze gekozen vertegenwoordigers kiezen uiteindelijk ook de vertegenwoordigers in de eerste kamer. Meer info daarover is hier te vinden.

Groningen valt onder twee waterschappen: Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s. Op welk waterschap u kunt stemmen, staat op de stempas vermeld. Is de stempas over een aantal dagen nog niet binnen gekomen of bent u de pas kwijt? Via deze link kunt u een nieuwe aanvragen.

Deel dit artikel:

    1. Met die redenering, kan je ook zeggen dat je niet stemt bij gemeenteverkiezingen, want hiërarchisch vallen die onder de provincie. Of je stemt voor niks behalve de landelijke verkiezingen, omdat alles dààr onder valt.

      Het waterschap heeft heel andere overwegingen en belangen dan de (aparte) provincies.

      1. In principe is dat ook zo. Omdat de gemeentes ook worden geregeerd door de landelijke politiek. Waarmee de lokale politiek buitenspel wordt gezet. Gebeurt ook in Groningen. En zijn al meerdere malen op de vingers getikt, door de landelijke politiek, omdat de verordeningen vaak niet naar de zin is van de landelijke politiek. Ik pleit er dan ook voor dat de kieswet op de schop gaat. Conform het lagerhuis in The UK. Waarmee elke provincie gelijkmatig is vertegenwoordigd. Groningen wordt geregeerd door de Randstad. Plusminus 80% van de Kamerleden komen immers uit de Randstad. Zolang dit niet veranderd, kunnen we politiek Den Haag gewoon negeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *