Stad en Ommeland wil inzage in ‘ringwegrapport’ afdwingen

Mocht het college van B&W in Groningen blijven weigeren om de fractievoorzitters in de gemeenteraad inzage te geven in het rapport over de Zuidelijke Ringweg van de Commissie Hertogh, dan zal de Stadspartij voor Stad en Ommeland een motie indienen om deze inzage af te dwingen.

De fractie van de Stadspartij voor Stad en Ommeland ergert zich aan het geheimhouden van het rapport van de commissie Hertogh, die onderzoek heeft gedaan naar de onwerkbare situatie bij de bouw van de zuidelijke ringweg.

Fractiewoordvoerder René Stayen van Stadspartij voor Stad en Ommeland vraagt het College dringend om de raad in staat te stellen haar controlerende taak uit te oefenen: “In plaats van een duidelijk rapport worden de raadsleden afgescheept met een brief van B&W en een aantal zeer algemene aanbevelingen voor de voortgang van dit grote, ingrijpende project dwars door de stad. Het echte rapport wordt om onduidelijke redenen geheim gehouden, waardoor er een schijn van achterkamertjes politiek ontstaan is.”

Als het college blijft weigeren, dan zal Stadspartij voor Stad en Ommeland bij de eerstvolgende gelegenheid een motie indienen om inzage af te dwingen.Daarnaast vraagt de fractie extra aandacht voor de ontoereikende communicatie en het beter nakomen van afspraken met de aanwonenden van de ringweg.

Deel dit artikel:

 1. Politieke partijen neem een voorbeeld aan de aan de Uithof tram in Utrecht.
  Stadsbestuur daar zit de VVD in
  In provincie bestuur zit de VVD gedeputeerde
  Hoe zit dat in Groningen ?
  Wethouder in de stad is D66
  Gedeputeerde in de Provincie is D66
  In Utrecht zitten ze al met 100 den miljoenen aan strop
  Ik vertel jullie dat dit ook bij de stadsring geschied.
  Ik waarschuw jullie allen !
  Zelf de Schiphol vedubbeling spoorlijn id van 700 naar 1,3 miljard
  De HSL 4 Drechtse steden Zwijndrecht- zuidzijde Moerdijk 2,4 miljard naar 4,2 miljard het was 16,6 km

  Aannemers nemen altijd goedkoop aan en speuren naar al het extra werk
  De directie RWS en PWS /gemeente hebben niet de ervaring.En hollen achter RWS aan.

  Jullie gaan met zn allen eraan.

 2. # Laat Stad en Ommeland ook maar eens met mij om tafel gaan over het Groninger Forum.
  Dat bouwproject gaat ons jaarlijks vele miljoenen gaat kosten!
  Want ook met dat bouwproject is onaanvaardbaar en extreem veel mis.
  Tot op heden weigeren de raadsleden daar naar te kijken.

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *