SP stelt vragen aan college over bestuurscrisis bij onderwijsstichting OPOS

nieuws
Foto: Google Maps

De SP-fractie in de gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de bestuurlijke problematiek die begin deze maand ontstond bij de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Slochteren. OPOS is onder andere verantwoordelijk voor de Samenwerkingsschool Meeroevers in Meerstad.

“De problemen binnen de stichting OPOS brengen de toekomst van samenwerkingsschool Meeroevers in gevaar. Dit is niet goed voor het basisonderwijs. De noodlokalen bij Meeroevers zijn hiervoor niet geschikt. Alle pijlen moeten vanaf nu op het realiseren van de nieuwbouw gezet kunnen worden”, aldus SP-raadslid Wim Koks.

Afgelopen zondag vertrok de kersverse interim-directeur van de scholengroep, Teunis Wagenaar, na vier dagen in dienst te zijn geweest, naar eigen zeggen vanwege een belangenconflict. Begin vorig jaar ontstond een bestuurscrisis op de school, toen bestuurder Hester van Gorkum één van haar basisschooldirecteuren schorste, waarop meerdere basisscholen het vertrouwen in Van Gorkum opzegden.

Volgens de SP zorgen ook de nieuwbouwplannen m.b.t. samenwerkingsschool Meeroevers voor grote druk op de stichting. In 2021 moet een nieuw schoolgebouw in gebruik zijn genomen. De school is gehuisvest in een alsmaar groeiend aantal noodlokalen vanwege de forse toename van het aantal leerlingen. Deze tijdelijke huisvesting is verre van ideaal om een goed onderwijsklimaat voor kinderen te realiseren.

Deel dit artikel: