Scholieren gaan op 14 maart opnieuw staken voor klimaat

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Scholieren in het voortgezet onderwijs gaan op donderdag 14 maart opnieuw staken voor het klimaat. Dat heeft Youth for Climate woensdagavond laten weten.

“Deze staking gaat gehouden worden op De Dam in Amsterdam”, laat een woordvoerder weten. “We hopen op een nog hogere opkomst dan vorige week.” Vorige week donderdag trok de staking van de klimaatspijbelaars zo’n vijftienduizend scholieren. Een protestmars door de Groningse binnenstad die op hetzelfde moment werd gehouden, bracht driehonderd leerlingen op de been. “We hebben voor 14 maart gekozen omdat het de komende twee weken Krokusvakantie is. Daarnaast gaan de leraren op 15 maart staken, dus de dag daar aan voorafgaand leek ons wel heel geschikt.”

De organisatoren van de klimaatactie hadden dinsdagavond een gesprek met premier Mark Rutte (VVD) en klimaatminister Eric Wiebes (VVD). In eerste instantie leek het er op dat er na dit gesprek voorlopig geen nieuwe acties zouden plaatsvinden. “Het gesprek met Rutte en Wiebes was heel goed. Toen we naar buiten kwamen werden we direct opgewacht door de media en wisten we niet zo goed wat we moesten zeggen. Toen we naderhand de notulen doorlazen kwamen we tot de ontdekking dat Rutte en Wiebes eigenlijk helemaal niet zo veel gezegd hebben en dat heeft ons doen besluiten om door te gaan met onze acties voor het klimaat.”

Of de protestactie ook een Groningse editie krijgt was woensdagavond nog onduidelijk.

Deel dit artikel: