RTL Nieuws brengt UWV Groningen in opspraak

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

RTL Nieuws meldt dat op het UWV-kantoor in Groningen op een onjuiste wijze arbeidsongeschikten in heel Nederland een levenslange uitkering werd toegekend. ‘Zonder de patiënt gezien of gebeld te hebben.’

RTL Nieuws schrijft onder meer:

Uitkeringsinstantie UWV heeft op een illegale manier zeker 1900 arbeidsongeschikten een levenslange uitkering toegekend. Dossiers van deze zieke Nederlanders werden in korte tijd beoordeeld door verpleegkundigen, terwijl dit door een verzekeringsarts gedaan moet worden. Dat zeggen deskundigen en een klokkenluider tegen de onderzoeksredactie van RTL Nieuws.

De beoordeling van dossiers van arbeidsongeschikten in Nederland gebeurt op het UWV-kantoor in Groningen. Door de inzet van een team van vijftien sociaal-medisch verpleegkundigen wisten ze eind vorig jaar in een paar maanden tijd 2555 dossiers van arbeidsongeschikten weg te werken.

Verslaggever Koen de Regt en journalist Roland Strijker spraken met een UWV-medewerker die dat werk deed en die zegt daarover: “Die dossiers kwamen bij ons te liggen en die hebben we met een aantal medewerkers snel weggewerkt, zonder de patiënt gezien of gebeld te hebben.”

De bron zegt dat het om veel meer dossiers gaat dan de ruim 2555 die het UWV nu noemt. “In enkele weken tijd hebben we al gauw vijf- tot zesduizend dossiers weggewerkt.”

Hier staat het volledige bericht.

Deel dit artikel:

  1. Ze moeten strenger keuren en herkeuren en anders de bijstand in trappen. Ik ken genoeg wao’ers van de oude regeling van voor de huidige WIA dus die prima kunnen werken en anders na een schop onder de kont. Levenslang gratis geld door een toneelstukje. Net als wajongers trouwens. Niksnutten zijn die twee groepen, erger als bijstanders.

    1. Nog veel erger zijn natuurlijk de mannen (een vrouwen) die met mooie praatjes verkopen (en verder zelf niks doen) salarissen van tonen, soms zelfs miljoen binnenslepen, vaak door het uitbuiten van ondergeschikten. Een dan heb ik het natuurlijk over CEO’s en CFO’s van bedrijven, en over bankiers. Dat zijn de echte raddraaiers…. Daar erger ik me meer aan dan aan mensen die van een uitkerinkje van nog geen 1000 euro per maand moeten rondkomen, ook al kunnen ze misschien werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *