Project Lage Wal aan Paterswoldsemeer van start

Met het onthullen van een bouwbord aan de Hoornsedijk zijn donderdag de werkzaamheden aan de Lage Wal officieel begonnen.

Het gebied van de Lage Wal en de achterliggende polder, aan de oostzijde van het Paterswoldsemeer, is zo’n 5 hectare groot. Door de oever natuurvriendelijk en minder steil te maken wordt de polder daarachter beter bereikbaar. Ook de sloten worden breder en dieper.

Volgens gedeputeerde Henk Staghouwer is het Paterswoldsemeer een essentieel natuurgebied tussen het Leekstermeer en ’t Roegwold. Door de aanpak van de Lage Wal komen er meer moeraszones en wordt de kwaliteit van het water beter. Volgens Carla Alma van Waterschap Noorderzijlvest is dat goed voor de visstand en andere dieren, zoals otters.

Deel dit artikel:

  1. Och jeetje, goed voor de visstand en andere dieren en snottertjes? Het is goed voor dit en dat, het is goed voor de kindjes of goed voor de oudjes en dan weer goed voor de zielige mensjes of voor de vrede… Zou kappen met deze kaarten te trekken en vertellen dat men constant uit de nek klets en een reden bedenkt zichzelf, vriendjes ambtenaren of bepaalde bedrijven te verrijken over de rug van de burger onder het mom van.

  2. Ga het meer nu eerst maar eens fatsoenlijk uitbaggeren tot een diepte van rond de 2.00mtr. dat komt niet enkel de visstand maar bovenal de helderheid en de waterkwaliteit ten goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *