Oranje Nassau wint stadsderby bij PKC’83, punt voor VVG en Gorecht

Foto Martijn Minnema: PKC'83 - Oranje Nassau

Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag in de eerste klasse E de stadsderby bij PKC’83 met 5-2 gewonnen. VV Groningen speelde uit bij Broekster Boys met 1-1 gelijk, Gorecht – Bedum eindigde ook in 1-1.

Door Martijn Minnema

PKC’83 – Oranje Nassau

Voor rust was Oranje Nassau heer en meester, dat leidde al na zes minuten tot de 0-1 van Ruud Grol. Na 28 minuten maakte Jermo Verbeek er 0-2 van waarna Simon Schreiber vijf minuten voor rust vanuit het niets de spanning terug leek te brengen met de 1-2. Twee minuten later was het verschil echter weer twee, Tyson Dos Santos benutte voor ON een strafschop, 1-3.

Waar PKC’83 voor rust niet veel in te brengen had was dat na rust anders. Maar de thuisclub slaagde er ondanks vijf goede kansen niet in de aansluitingstreffer te scoren.

Twintig minuten voor tijd was het aan de andere kant wel raak. Erolind Derguti gooide de wedstrijd in het slot met de 1-4. In de laatste tien minuten maakte Jermo Verbeek er nog 1-5 van met de mooiste treffer van de middag, een fraai geplaatste boogbal, waarna Simon Schreiber vier minuten voor tijd de eindstand op het bord liet noteren.
ON blijft tweede, PKC’83 vijfde.

VVG gaf uit bij Broekster Boys de zege in de laatste minuut weg. Een treffer van Wesley Walstra (37′) leek goed voor drie punten, maar in de 90′ minuut kwam Broekster Boys nog langszij. 1-1.

Gorecht hield aan het degradatieduel thuis tegen Bedum een punt over, het duel eindigde in 1-1. Voor Gorecht scoorde Sven Hazewinkel.