Oprit Kempkensberg definitief dicht

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Met het plaatsen van verschillende hekken en borden is de afsluiting van de oprit Kempkensberg vrijdagavond een feit. Om 22.00 uur ging de oprit definitief dicht.

De afsluiting van de oprit is nodig om de bouw van de verdiepte ligging van de Zuidelijke Ringweg mogelijk te maken. Om dit te kunnen bouwen moet eerst een deel van de zuidbaan van de ringweg gesloopt worden. Het autoverkeer dat nu nog op de zuidelijke baan rijdt schuift in de nacht van vrijdag op zaterdag naar de voormalige noordelijke baan. Om die reden vervalt de oprit Kempkensberg.

De verwachting is dat de afsluiting verkeersoverlast met zich mee gaat brengen. Combinatie Herepoort laat weten dat de verkeersstromen de eerste weken goed gemonitord gaan worden, en dat bij problemen er oplossingen bedacht kunnen worden.

De laatste automobilist die gebruik maakt van de oprit. Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: