Ooievaars keren terug uit Afrika

nieuws

Op verschillende plekken in de gemeente duiken de ooievaars weer op na een lange reis.

‘De ooievaars achter ons kantoor in Haren zijn terug uit Afrika! Nog even wennen op zo’n winderige nestpaal, ze zetten alle veren op om warm te blijven. Binnenkort weer genieten van hun geklepper!’, schrijft het Groninger Landschap (foto).

Ook het nest aan de Hoornsedijk is sinds afgelopen zaterdag weer bemand, meldt een waarnemer. Het mannetje is er en het vrouwtje komt altijd een paar dagen later. “Meestal komen ze 1 maart, vorig jaar waren ze later, nu dus eerder”.

Deel dit artikel:

  1. Ooievaars worden als schattig gezien, maar de ooievaars zelf hebben er geen enkel probleem mee om eigen nageslacht uit het nest te gooien als ze te langzaam groeien of gewond zijn, ook zijn ze bereid om andere nesten in de buurt te bezoeken om daar de jongen te doden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *