Nog nooit zo vroeg in het jaar troep in het park (update)

nieuws

Ja, het was mooi weer. Er is veel afval achtergelaten in het Noorderplantsoen. Veel afvalbakken zijn nog niet geopend.

‘Lekker weer, hoop mensen in het park. Alleen jammer dat meer dan de helft van de grote afvalbakken met een ijzeren plaat afgesloten waren. Een verlate erfenis van oud&nieuw’, schrijft de Parkcommissie Noorderplantsoen op Facebook.

Update: 

In de loop van deze maandag (18-2) zijn de afvalbakken door de gemeente geopend.

 

Deel dit artikel:

 1. niet alleen in het park ook in het centrum is het zo rommel s avond in dan zondagavond naar zes uur in dan zeggen hoe schoon de stad is echt niet een schone stad van groningen maarja zo gaat dat he in dan denken maandagvroeg doen we het wel weer in als iemand een zak bij de ondergrondse container dan heb je een boete te pakken als ze iets gevonden in de zak dan nee gemeente kijk eens eerst goed om je zelf een voldoende te scoren met hoe schoon is mijn stad dan daar scoren ze een dikke onvoldoende mee in mijn ogen wat ik ieder weekend weer zien in de herestraat afvalbakken helemaal vol in de rommel op de grond nee gemeente kijk eens goed in de spiegel dan

 2. Zo bewijst het maar weer: scholieren geven geen f**k om het klimaat. Ze zijn nog te beroerd om er zelf wat voor te doen zoals die rommel weer meenemen naar huis. Een ander moet het betalen en oplossen. Maar ja het wordt ze met de paplepel ingegoten, dat soort gedachtes, door bepaalde politieke partijen en op school natuurlijk.

  1. Dit gaat niet om het klimaat maar om het netjes houden van je leefomgeving. Scholieren zijn over het algemeen nog minderjarig. Die zul je niet snel alcohol zien drinken in een openbaar park (dat doen ze stiekum waar niemand ze ziet :p)
   Bovendien hebben ze de troep wel bij de afvalbak gezet, die kennelijk vol was omdat de milieudienst in februari nog niet rekent op plantsoentoerisme. Deze temperaturen zijn in Februari wel uitzonderlijk te noemen (wat het klimaat betreft).

   1. Tot en met HBO zijn het allemaal scholieren. Dat we een conciërge een facilitair medewerker hebben genoemd om het interessanter te laten klinken doet er niks aan af.

    En aan de reactie hoe weet ik dat: doet dat er toe? Neem je rommel mee!

  1. Groningen kent net als veel andere steden in dit land, veel smerige inwoners/lieden welke het niet zo nauw nemen met “houdt uw stad schoon”. Denk niet dat je dit de milieudienst kwalijk kunt gaan nemen. Veel inwoners lopen voor hun verantwoordelijkheden weg en niet enkel waar het om vuilnis gaat.

 3. Ook ik constateerde ook dat de vuilnisbakken in het Noorderplantsoen nog afgesloten waren: terwijl iedereen wist dar er een mooi weer weekend aan kwam.
  Dus had de mij toegewezen enige contactambtenaar kunnen ingrijpen.
  Maar dat heeft hij heeft dat niet gedaan….

  Laat het nieuwe B&W en de Raadsleden eens in Assen gaan kijken: direct NA het sluiten van de markt.
  En aan de marktlui vragen waarom het er NA de markt zo schoon is.
  En dan daarna in de binnenstad van Groningen gaan kijken: NA het sluiten van de markt.

  Wellicht willen de nieuwe Gemeenteraadsleden, de nieuwe Gemeentesecretaris en het nieuwe College wat leren….

  Mevrouw Kiki

 4. Dat is slechts jouw mening. En de ervaring heeft geleerd om daar maar buitengewoon weinig waarde aan te hechten.
  En over nutteloos gesproken: als je een volkomen nutteloze en domme vraag stelt, zoals hierboven de vraag die begint met ‘want’… ja, dan kun je nu eenmaal een wat minder alledaagse reactie verwachten.

   1. Kijk ’s aan, wat relevant weer. En over nutteloze reactie gesproken… en over op de man spelen.
    Je valt weer eens volledig door de mand. Maar zoiets toegeven? Ho maar :p

   2. Toch ben ik er zeker van dat je huis opruimen een stuk productiever is dan het stalken van onbekenden op een lokale nieuwswebsite.

 5. Afgelopen maandag fietste ik ’s ochtends door het plantsoen. Er lag hier en daar misschien een prulletje, maar de rest van het afval lag netjes op of rondom de vuilnisbakken als het niet meer paste. Eigenlijk heel netjes toch? We hebben het hier over een park in de stad, niet over een natuurgebied. Het is aan de gemeente om een plek waar gerecreëerd word netjes te houden. En als er meer afval ontstaat dan de afvalbakken aan kunnen dan moet er tussendoor afval verzameld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *