Nagenoeg fit FC Groningen reist af naar Tilburg

FC Groningen neemt het dit weekend op tegen Willem II in Tilburg. De tricolores staan op een negende plaats in de Eredivisie. De Groningers reizen met een nagenoeg fitte selectie af naar Tilburg.

Jannik Pohl gaat weer minuten maken bij Jong FC Groningen, maar is nog niet fit genoeg om aan te sluiten bij het eerste. Daarnaast is Iliass Bel Hassani een twijfelgeval. Hij had last van zijn teen en leek de wedstrijd tegen Willem II te gaan missen, maar zijn herstel ging wonderlijk snel. Ko Itakura is speelgerechtigd en zit op de bank.

Deyovaisio Zeefuik keert terug van een schorsing en gaat weer rechtsachter in de defensie spelen. Ritsu Doan speelt vrijdagmiddag de finale van de Azië Cup. Hij keert aanstaande donderdag terug in Groningen, na eerst nog even bij zijn familie te kunnen zijn.

Geen favoriet

Trainer Danny Buijs is onder de indruk van Willem II: “Ze zitten in een goede fase en hebben een uitgebalanceerd elftal. Een aantal ervaren krachten, wat midden-twintigers en wat jonge talenten. Toch vind ik niet dat er een favoriet aan te wijzen is voor deze wedstrijd”, vertelde Buijs tijdens het wekelijkse perspraatje.

De oefenmeester maakt zich weinig zorgen over de stand op de ranglijst. Groningen staat met een zestiende plaats onder de streep voor degradatievoetbal. “Je moet helemaal niet naar de ranglijst kijken. Je moet eerst maar eens 34 a 35 punten halen voordat je naar de ranglijst moet kijken. Ik ben gewoon alleen maar bezig met de aankomende wedstrijd, en hoe ik die kan winnen”, aldus Buijs.

Gudde

Buijs heeft nog niet met de nieuwe beoogde algemeen directeur gesproken. “Natuurlijk, als je ergens werkt hou je het wel een beetje in de gaten, maar ik houd me vooral bezig met het eerste elftal.” Over of de perikelen rond de club voor afleiding zorgen binnen de selectie was Buijs duidelijk: “Zolang het publiek achter de spelers blijft staan, en niet gaat morren, dan merk je daar als speler helemaal niets van.”

 

 

 

 

Deel dit artikel:

      1. Adrien, ik weet dat je een eh… eigen kijk hebt op de zaken, maar ik kan me echt niet voorstellen dat je denkt dat ik de FC een nederlaag toewens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *