‘Mimoun Mahi vertrekt naar FC Zürich’

sport
Foto: Sportphotoagency.com Go Ahead - FC Groningen. Mimoun Mahi heeft de 1-0 gemaakt.

FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi is op weg naar het Zwitserse FC Zürich. Dat meldt VI.

De overgang kan plaats vinden omdat in Zwitserland de transferperiode doorloopt tot 15 februari. Het contract van Mahi loopt aan het einde van dit seizoen af, zodat FC Groningen nog een transfersom kan krijgen.

De 24-jarige Mahi speelt vierenhalf jaar bij FC Groningen. Hij kwam indertijd over van Sparta.

Deel dit artikel:

 1. Spijtig.

  Slechte zet van Nijland en Jans. Had hem wat meer loon gegeven, en een gelimiteerde transfersom. Want een goede kerel, genoeg voetbalkwaliteiten, en prima inzet. Helaas wat blessuregevoelig.

 2. Prima, toch nog een beetje geld voor deze blessure gevoelige speler die zijn eigen verdediging uitschold en een week later zelf een honderd procent kans verknalde.
  Mahi speelde 7 seizoenen betaald voetbal in Nederland en kwam tot 144 competitie wedstrijden ( 20,5 wedstrijden per seizoen oftewel een derde van de wedstrijden was hij niet van de partij ) hij maakte daarin 38 goals waarvan 35 voor de FC Groningen en 3 voor Sparta in de eerste divisie.
  Mahi heeft nooit meer het niveau van 2016/17 gehaald waarin hij 17 keer scoorde en veel lof ontving. Daarna werd het erg grillig en zagen we af en toe de ‘ oude’ Mahi.

 3. @VSH, en dan later klagen over gelimiteerde transfersom. Prima actie van Nijland om hem nu te verkopen. Dan levert hij toch nog wat op. Dat is beter dan hem straks gratis de deur uit te laten lopen. Nijland cs heeft trouwens dit transferwindow prima zaken gedaan!

  1. Met een salarisverhoging plus een gelimiteerde transfersom van rond de twee miljoen was ik dik tevreden geweest.

   442GTPV is het systeem voor de FC. Met Sierhuis/Mahi voorop waren we zeker in linkerrij geëindigd. Ondanks dat we al tien jaar naar dat verschrikkelijke 4231 (danwel 433) kijken, gaan we hier zonder Mahi op teruggrijpen, en zal het strijden tegen degradatie worden. Met lelijk statisch voetbal.

   Met dank aan Nijland/Jans. Pennywise, poundfoolish.

   1. Je hebt geen flauw idee of ze er iets aan hebben gedaan om hem te behouden maar toch heb je weer commentaar op iedereen die iets van FCG probeert te maken.
    Wanneer je altijd langs de zijlijn staat en nooit zelf ergens verantwoordelijk voor bent dan is het gemakkelijk oordelen. Zal wel iets met niveau te maken hebben.

 4. Als hij echt weg wil, strik er om en laten gaan. Motivatie is toch weg, zit al met Zwitserland in zijn hoofd. daarbij, de FCG kan de centen denk ik wel gebruiken. Succes gewenst daar .

 5. Uit deze reacties blijkt wel weer dat VSH alleen van de kantlijn roept en geen verstand van zaken heeft: “Met een salarisverhoging plus een gelimiteerde transfersom van rond de twee miljoen was ik dik tevreden geweest.”zegt VSH. Ja VSH wel, maar Nijland kent de markt en VSH weet helemaal niet wat de eisen waren van Mahi. Mahi wilde niet bijtekenen en is daarbij ook veel te blessure gevoelig. Ik ben het helemaal met Anne eens.
  Strik er om en weg en dan een gemotiveerde, minder blessure gevoelige, geen onruststokende speler er voor terug… Daar heeft Nijland prima voor gezorgd. 3 van de laatste 4 wedstrijden gewonnen! Klasse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *