Lichaam Winschoterkade is van vermiste man (72) uit Haren

Het lichaam dat dinsdagmiddag werd aangetroffen in het water bij de Winschoterkade in de stad is van de vermiste 72-jarige Robert Huter uit Haren. Dat heeft de politie laten weten.

Rond 15.00 uur werd er een lichaam aangetroffen waarna hulpdiensten begonnen met de berging en het onderzoek. Nadat het stoffelijk overschot geborgen was is het overgebracht naar een mortuarium waar in het begin van de avond vastgesteld werd dat het om de vermiste Robert Huter gaat. Huter werd sinds 29 december vorig jaar vermist. “Een onderzoek naar de doodsoorzaak wordt ingesteld”, vertelt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer. “De familie hebben wij inmiddels op de hoogte gebracht.”

Huter werd voor het laatst gezien in de ochtend van 29 december. Tegen zijn vrouw vertelde hij dat hij zich wilde oriënteren op de aanschaf van een nieuwe fiets. Hij werd voor het laatst gezien in de stad bij een fietsenwinkel aan de Bedumerweg. Daarna ontbrak ieder spoor. De afgelopen weken zijn er diverse zoekacties opgezet waarbij er onder andere met drones, honden en met sonarboten op verschillende plekken werd gezocht.

Later meer.