Kraantje Pappie is Ambassadeur van de Vrijheid tijdens Bevrijdingsfestival Groningen

nieuws
Foto: Ben Houdijk

De Groningse rapper reist tijdens bevrijdingsdag per helikopter door het land langs alle festivals, met als laatste stop Bevrijdingsfestival in het Stadspark. Dat is vanochtend bekend gemaakt op NPO 3FM.

Naast Kraantje Pappie zijn Sam Feldt en Maan de helikopter-acts van 2019. “Het leek me als puber gaaf om in een helikopter te zitten en vijf optredens op één dag te doen”, aldus Kraantje Pappie. “Nu besef ik dat het veel meer is dan dat: ik ben een heel jaar Ambassadeur van de Vrijheid en het is een grote eer dat ik ben gekozen.”

Alex van der Zouwen, zoals de rapper echt heet, zegt verder dat hij graag eens met de neus op de feiten wil worden gedrukt: “Ik wil iets gaan zien dat ik nog niet ken en wat ik nog niet eerder ervaren heb. Als mens leer je daar van en ik hoop mijn publiek weer mijn ervaring door te kunnen geven.”