Komende week geen protest van klimaatspijbelaars

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Scholieren gaan komende week geen klimaatstaking organiseren. Dat laat Youth For Climate weten, de organisatie achter de protesten. “We gaan eerst in gesprek met Rutte.”

“Na het succes van afgelopen donderdag zou het heel goed kunnen dat er nog een staking komt, alleen niet deze week”, laat een woordvoerder weten. “We zijn uitgenodigd door minister-president Rutte (VVD) en minister Wiebes (VVD). We willen eerst in gesprek gaan met hen en op basis daarvan daarvan bepalen we of we weer gaan staken en wanneer dit dan gaat gebeuren.”

Afgelopen donderdag wist Youth For Climate vijftienduizend scholieren naar het Haagse Malieveld te krijgen. Een Groningse protestmars trok ruim driehonderd leerlingen. De scholieren voeren actie voor een beter klimaat en om de politiek op te roepen tot maatregelen.

OOG Tv maakte afgelopen donderdag een reportage over de klimaatmars door de binnenstad

Deel dit artikel:

 1. Duidelijk, Ritalin maakt meer kapot dan ons lief is. Het is jong geleerd, oud gedaan? Wie weet hoe de huidige generatie politici aan hun kronkels komen? En, worden politici ook maandelijks onderzocht op drugsgebruik, met daaraan gekoppeld een onderzoek naar hun mentale gesteldheid, ook als ze niet hebben gebruikt?

  Op de historische killing Fields waren soldaten vaak gedrogeerd om betere vechtmachines van ze te maken, dergelijke praktijken kunnen ook in vredestijd plaatsvinden. Zou mij niet verbazen, want veel bestuurders en politici, maar ook mensen in het algemeen lijken steeds vaker de weg kwijt. Kinderen vormen daarop tegenwoordig geen uitzondering.

  Of zit er standaard ‘gewoon’ iets in het drinkwater?

 2. Laat ze naar school gaan ..
  Leer ze over elektrotechniek en brandstofcellen ..
  Leer ze ( weer) rekenen en schrijven .
  Elektro techniek heeft de toekomst en Is een goede leerrichting voor een goed betaalde baan en uitstekend voor het milieu
  HUN milieu ..NU ..en voor later ..
  Leer ze natuurkunde en weer “normaal”communiceren ..( niet via een pietluttig beeldschermpje) maar in real life ( het echte leven ) ..communiceren is er niet meer bij ..
  Ik heb zo een vermoeden dat het wel goed komt met ons milieu zolang we maar gefocust blijven op waterstof en de vervanging voor onze aardgas problematiek .
  De infrastructuur is al aanwezig .
  Geisers kunnen zo worden omgebouwd naar waterstof .er worden Nu al in Groningen baanbrekend projecten uitgevoerd.
  Kijk naar deze uitzending dan ziet U hoe het GAS probleem kan worden opgelost .
  Groningers zijn de pioniers in deze nieuwe energie wedloop .

  Welkom in de wereld van het nieuwe gas ..

  https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/464985/Vpro_Tegenlicht.html

 3. Weten deze leerlingen echt wel waar het om gaat?
  Een beter milieu begint bij je zelf!!!
  De rotzooi die een deel van de protesterende jeugd in de treinen achter liet is erger dan de CO2 uitstoot waar ze tegen protesteren.
  De zooi die met name jongeren op straat achterlaten als ze bijvoorbeeld in de supermarkt hun eten halen.
  Neem van thuis een boterham en drinken mee, is gezonder en beter voor het milieu en nog goedkoper ook.
  Als iedereen zelf oplet hoe hij verantwoord om kan gaan met zijn eigen consumptie (in de breedste zin van het woord) zijn we al een heel stuk op de goede weg naar een beter (leef)klimaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *