Komende week geen protest van klimaatspijbelaars

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Scholieren gaan komende week geen klimaatstaking organiseren. Dat laat Youth For Climate weten, de organisatie achter de protesten. “We gaan eerst in gesprek met Rutte.”

“Na het succes van afgelopen donderdag zou het heel goed kunnen dat er nog een staking komt, alleen niet deze week”, laat een woordvoerder weten. “We zijn uitgenodigd door minister-president Rutte (VVD) en minister Wiebes (VVD). We willen eerst in gesprek gaan met hen en op basis daarvan daarvan bepalen we of we weer gaan staken en wanneer dit dan gaat gebeuren.”

Afgelopen donderdag wist Youth For Climate vijftienduizend scholieren naar het Haagse Malieveld te krijgen. Een Groningse protestmars trok ruim driehonderd leerlingen. De scholieren voeren actie voor een beter klimaat en om de politiek op te roepen tot maatregelen.

OOG Tv maakte afgelopen donderdag een reportage over de klimaatmars door de binnenstad

Deel dit artikel: