“Kippenvel toen we de hond na vier weken eindelijk konden vangen”

Vier weken zwierf de hond tussen Paterswolde en de stad. In de wijk Kostverloren wisten medewerkers van de Dierenambulance Groningen het dier te vangen.

“Ik werk al een behoorlijke tijd bij de Dierenambulance, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt Sanne Bouwman. “Een hond die het vier weken volhoudt om uit onze handen te blijven en daarmee flink wat reuring veroorzaakt.” Vier weken geleden werd het erg bange dier voor het eerst gezien in de buurt van Paterswolde. Via de binnenstad belandde het uiteindelijk in Kostverloren waar het gevangen kon worden. “Dat was een moment van kippenvel voor ons.” De Dierenambulance kreeg bij het opsporen en het vangen van de hond hulp van de vereniging ‘Waar Is Onze Angel?‘ en Dogsearch.

Met de hond gaat het inmiddels goed. Hij is aangesterkt en verblijft in een dierenasiel in Zuidwolde. “We hebben alleen het probleem dat we geen idee hebben wie de eigenaar is. Daar zijn we naar op zoek, maar ondertussen is men ook een adoptieproces opgestart. Wij kunnen in ieder geval terugkijken op een bijzondere actie.”

Deel dit artikel:

  1. Geweldige actie was dat idd. Gelukkig mocht ik dit persoonlijk mee maken aangezien ik in de zoekgroep zat.
    Daarom wil ik toch graag even een rectificatie. Dogsearch is niet de partij die heeft mee gezocht. De partij die heeft mee gezocht was “Waar is onze Angel”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *