“Hier kunnen 170 bakken aan treinmaterieel geparkeerd worden”

Op het nieuwe rangeerterrein De Vork wordt deze periode druk gewerkt. Over een jaar moeten de eerste treinen er geparkeerd kunnen worden.

“Komend weekend gaan belangrijke dagen worden”, vertelt projectmanager Han Berends van spoorbeheerder ProRail. “We gaan twee wissels aanleggen waarmee we via het spoor toegang krijgen tot het nieuwe terrein. Dit is de reden waarom er een aantal dagen geen treinverkeer mogelijk is richting Assen, Bad Nieuweschans en Veendam.” Het rangeerterrein verrijst parallel-lopend aan de Rouaanstraat ingeklemd tussen de spoorlijnen naar Assen en Nieuweschans. Het terrein, waar treinen geparkeerd, getankt en gewassen kunnen worden, vervangt het huidige rangeerterrein dat aan de zuidkant van het Hoofdstation ligt.

“Het nieuwe opstelterrein biedt veel voordelen. Het bestaat uit zo’n elf kilometer aan spoor, veertig wissels en we kunnen er 170 bakken aan treinmaterieel parkeren. Dat is veel meer dan we nu bij het Hoofdstation kunnen stallen. Daarmee zijn we volledig voorbereid op de toekomst.” De werkzaamheden moeten in 2023 afgerond zijn.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *