‘Het Behouden Huys’ overgenomen door zorgconsortium

nieuws
Foto: Het Behouden Huys

De Stichting ‘Het Behouden Huys’ in Haren wordt per 1 april 2019 overgenomen door het Martini-Ziekenhuis, Lentis en Menzis. Reden voor de overname is de economische gezondheid van ‘Het Behouden Huys’, waar in 2019 een ton verlies wordt verwacht.

Het verwachte verlies van een ton in 2019 dragen de drie betrokken partners gezamelijk. Het Martini Ziekenhuis neemt een aantal maatregelen in de bedrijfsvoering om de financiële huishouding gezonder te maken.  Voor de dagelijkse leiding is onlangs een nieuwe manager aangetrokken. Verder wordt een manager van het Martini Ziekenhuis aangesteld  als directeur-bestuurder en functioneren twee leden van de Raad van Bestuur als toezichthouder.Door de maatregelen verwacht het Martini Ziekenhuis vanaf 2020 een licht positief resultaat.

Bij Het Behouden Huys werkt nu zo’n twintig behandelaren.  Voor cliënten zal er niets veranderen. Ook ziekenhuizen, huisartsen en andere verwijzers in het Noorden kunnen hun cliënten blijven doorverwijzen. Het Behouden Huys biedt mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest, hulp bij de verwerking van psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker.