Heet ‘avondje NAC’ aanstaande voor FC Groningen

FC Groningen speelt zaterdagavond (20.45 uur) de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van de Eredivisie: NAC Breda. Het ‘avondje NAC’ komt voor FC Groningen een week na de klinkende overwinning op Feyenoord in eigen huis.

Trainer Danny Buijs kan in Breda beschikken over een nagenoeg fit elftal. Slechts Django Warmerdam is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen NAC.  NAC Breda gaat het in de wedstrijd tegen FC Groningen doen zonder aanvaller Mikhail Rosheuvel. De aanvaller is door trainer Mitchell van der Gaag disciplinair geschorst, omdat hij afspraken in het team niet zou  zijn nagekomen.

Danny Buijs heeft zelf ook nog recente herinneringen aan NAC. De trainer liep vorig seizoen nog een korte periode stage bij de club uit Breda. “Ik heb het van dichtbij mogen zien, de kracht van NAC Breda ligt echt in thuiswedstrijden. Net als bij ons gaat het hele publiek erachter staan. Voor zulke wedstrijden, met zulk publiek doe je het uiteindelijk als voetballer”, vertelde Buijs tijdens het wekelijkse perspraatje.

Alles of niets

Voor NAC Breda lijkt de wedstrijd tegen Groningen één van de meest belangrijke wedstrijden van de komende periode. Afgelopen week verloor NAC kansloos in de Johan Cruijf ArenA van Ajax en de komende weken moeten de Bredanaren tegen Vitesse en PSV, waar de kans op punten ook niet heel groot lijkt. De wedstrijd tegen FC Groningen is dus één van de weinige kansen om in deze periode nog wat punten te halen. “Zoals je ziet dat teams zich vaak extra kunnen opladen tegen topclubs, zo zal dat bij NAC tegen ons ook het geval zijn morgen, daar moeten we ons tegen wapenen”, aldus Buijs.

De verwachting is dat FC Groningen tegen NAC in dezelfde opstelling zal starten als tegen Feyenoord:

Padt; Zeefuik, Chabot, Te Wierik, Handwerker; Doan, Memisevic, Reis, Bruns; Mahi, Sierhuis.

Deel dit artikel:

  1. Aardig compliment van Buijs, maar het gegeven is dat wij Groningers wat negatiever zijn, en dat we (zeker als support het hartst nodig is) minder hartstochtelijk achter het team staan. Helaas, maar waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *