Grootste volle maan van het jaar is dinsdagnacht te zien

De supermaan die dinsdagavond aan de hemel staat is de felste die dit jaar te zien zal zijn. De maan lijkt groter dan normaal omdat deze bijna 30.000 kilometer dichter bij de aarde staat dan gemiddeld.

De weersverwachting voor het spotten van de extra grote maan aan de hemel lijkt wisselvallig voor Groningen, maar het begin van de dinsdagavond lijkt het beste moment om hem te spotten. Gemiddeld staat de maan op 384.000 kilometer van de aarde, maar zijn elliptische baan zorgt ervoor dat hij nu op 357.000 van onze planeet staat.

Op maandag 21 januari te was ook al eens een ‘supermaan’ te zien, die toen door een totale maansverduistering ook nog eens bloedrood kleurde.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *