Gratis entree tijdens laatste openingsdag Nederlands Stripmuseum

nieuws
foto: André Huitenga

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden voor een laatste bezoek aan het Stripmuseum aan de Westerhaven is het op de laatste openingsdag, zaterdag 2 maart aanstaande, gratis toegankelijk.

In een gewijzigde opzet en onder de naam Storyworld blijft Groningen aandacht geven aan het stripverhaal in het Groninger Forum, dat eind 2019 zal worden geopend. Het Nederlands Stripmuseum wordt hier een onderdeel van. Naast strips zal dit nieuwe museum ook aandacht besteden aan animatie en games.

Het Nederlands Stripmuseum werd geopend op 21 april 2004 door burgemeester Jacques Wallage en werd de eerste tien jaar geëxploiteerd door de Brabantse Libéma. Nadat deze in 2014 stopte met de exploitatie, besloot het stichtingsbestuur om het museum zelfstandig voort te zetten. Dat het museum uiteindelijk een plek zou krijgen in het Groninger Forum was een belangrijke factor bij deze doorstart.

Deel dit artikel: