GIJS Groningen als nummer één eerste divisie play-offs in

sport
Foto: Gerrie van der Boom FotoKlick Fotografie. GIJS Groningen - Dordrecht Lions

GIJS Groningen won zaterdagavond thuis met 8-4 van Dordrecht Lions en eindigde daarmee als eerste in de reguliere competitie van de eerste divisie. In de eerste play-off wedstrijden ontmoet GIJS nummer acht Leeuwarden.

De 1-0 was een prachtige goal van David Bartos, die drie man voorbij ging en verwoestend uithaalde. Tien seconden later was het 2-0 door Joop Uchtman, Dordrecht kwam terug tot 2-1 via Scottt van Rijwijk en in de tweede periode werd het zelfs 2-2 door Floris Veenhuizen. Bartos zorgde met een schot uit de draai weer voor een Groninger voorsprong: 3-2.

GIJS Groningen nam de wedstrijd helemaal in handen en Romeo Stroosma en Bartos tilden de stand naar 5-2. Nadat Levy Galjaard voor Dordrecht 5-3 scoorde was het Sebastiaan Snijder die voor 6-3 zorgde. In de derde periode maakten Uchtman en Bartos er vanuit powerplay 7-3 en 8-3 van. Dordrecht had door een treffer van Galjaard het laatste woord, maar verloor wel met 8-4.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *