Gemeente Groningen heeft meeste auto-inbraken van Noord-Nederland

nieuws
Foto: Pixabay

Van de 3 noordelijke provincies was de stad Groningen de plaats met de meeste auto-inbraken, ondanks een sterker daling van het aantal. Dit blijkt uit een analyse van Independer, op basis van de laatste auto-inbraak cijfers van de Politie.

In stad Groningen vonden het afgelopen jaar 396 auto-inbraken plaats, ruim drie keer zo veel als in Leeuwarden (118). Het aantal inbraken daalt wel, in vergelijking met 2017 waren er 26 procent minder auto-inbraken in het afgelopen jaar. Ter vergelijking, het landelijk gemiddelde aantal auto-inbraken daalde met slechts 9 procent. Amsterdam spant de kroon in Nederland qua auto-inbraken, daar werd 7576 keer ingebroken in een auto.

Volgens Independer zijn de zaken die het vaakst uit auto’s worden gestolen ingebouwde navigatiesystemen, autoradio’s, spullen uit het dashboardkastje en overige auto-onderdelen zoals airbags, velgen en koplampen.

Deel dit artikel: