Galerijplaat waait van flatgebouw in Paddepoel

Door de harde wind is er zaterdagmiddag een galerijplaat van een flatgebouw aan de Planetenlaan in de wijk Paddepoel gewaaid. Dat meldt de incidentenwebsite groningsnieuws.nl.

De 112-melding van stormschade ontving de Groninger brandweer rond 13.30 uur waarop er werd uitgerukt met een bluswagen en een hoogwerker. Bij aankomst bleek een deel van een galerij op de bovenste verdieping van een flat losgerukt te zijn door de wind. Het gevaarte was vervolgens naar beneden gevallen en op een parkeerterrein terecht gekomen. Hulpverleners hebben deze plaat geborgen. Op het balkon heeft men met rood-witte de situatie veiliggesteld. De pandeigenaar zal de schade definitief gaan herstellen.

Vanwege de harde wind heeft het KNMI ‘code geel’ afgekondigd. Volgens het Instituut zijn windstoten tot tachtig kilometer per uur voor. De waarschuwing geldt tot 17.00 uur, daarna zal de windkracht gaan afnemen.

Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *