FC Groningen wint overtuigend van Feyenoord

FC Groningen won zondagmiddag overtuigend met 1-0 van Feyenoord. De Groningers wisten uiteindelijk, door een eigen doelpunt van Sven van Beek in de eerste helft, de drie punten in het noorden te houden.

Bij de Groningers stond Ludovit Reis net als vorige week in de basis en werd hij vergezeld door Doan en Memisevic op het middenveld. Dit ging ten koste van Django Warmerdam en Iliass Bel Hassani.

Na twee minuten spelen lag de bal al bijna in het net voor de Groningers. Sven van Beek speelde een bal verkeerd terug op Vermeer die maar ternauwernood wist te voorkomen dat de Trots van het Noorden op voorsprong kwam. Met Kaj Sierhuis en Ritsu Doan creëerde Danny Buijs een mooi tandem dat combinerend tot kansen kwam. Ook tegen de Rotterdammers zorgde het duo tot twee keer toe voor gevaar met een mooie combinatie. Beide keren stuitte Ritsu Doan op Kenneth Vermeer met Sierhuis als aangever.

Na 26 minuten spelen was de 1-0 dan eindelijk daar voor de Groningers, die constant aanstalten maakte op de openingstreffer. Een mooie aanval over de linkerkant kwam uit bij Thomas Bruns die hard en laag de bal voor het doel bracht. De bal belandde voor de voeten van Feyenoord-verdediger Sven van Beek die ongelukkig maar wel overtuigend de bal binnengleed in eigen doel en zo de Groningers op voorsprong bracht. Op een kopbal van Jorgensen na, kwam Feyenoord niet dicht bij de gelijkmaker. Ook in de tweede helft wist de bekerwinnaar geen vuist te maken en was het FC Groningen dat het spel maakte en tot kansen kwam.

FC Groningen probeerde met afstandsschoten van onder andere Handwerker en Memisevic de tweede treffer te maken, Vermeer bleek echter te sterk. Bij de Groningers heerste Ludovit Reis op het middenveld. De 18-jarige middenvelder hield Robin van Persie in bedwang en was belangrijk in de omschakeling voor de Groningers. Jeffrey Chabot was in de blessuretijd nog erg belangrijk voor FC Groningen. Één op één met Steven Berghuis kwam de Duitse verdediger met een knappe tackle het sterkste uit de strijd en hoorde hij paar minuten later scheidsrechter Makkelie fluiten voor het eindsignaal: 1-0.

Door de overwinning op Feyenoord klimt FC Groningen op naar de negende plek en staat het voor het eerst dit seizoen in het linker rijtje. Volgende week speelt FC Groningen een uitwedstrijd bij NAC Breda.

Mike te Wierik in gesprek met OOG: “het was de bedoeling om Feyenoord meteen aan te pakken en er vol op te klappen en van daar uit ook zelf te voetballen. Dat hebben wij bij vlagen goed gedaan.”

Ludovit Reis na afloop van de wedstrijd: “Ik denk dat wij een goede wedstrijd gespeeld hebben en wij Feyenoord in onze broekzak hadden. Iedereen zit zo dicht bij elkaar, het is dus belangrijk dat wij die drie punten blijven pakken.”

Deel dit artikel:

 1. Feyenoord speelde erg slecht maar dat kwam ook mede doordat de FC van het begin de druk op de ketel zette. Jammer dat er niet een paar doelpuntjes meer zijn gevallen.
  De FC staat in elk geval weer op het goede spoor, maar laten we niet vergeten dat ‘we’ slechts drie puntjes boven de streep staan.

 2. Heerlijke wedstrijd.

  Reis en Doan beter dan MOTM Sierhuis. Maar Sierhuis was zeker ook goed bezig. En vanmiddag gelukkig geen laffe Maaskant/Van de Looi/Faber wissel zoals een paar week geleden toen bij de voorsprong er een verdedigend ingestelde speler voor een aanvallend ingestelde speler inviel. Heb hem toen voor de tv even lopen vervloeken.

  Buijs aan het eind van het seizoen naar AZ, Vitesse of Feyenoord? Zou me weinig verbazen. Het talent van het trainerslegioen.

  1. Niet direct doordraven VSH, voorlopig was Buijs helemaal niets voor de winterstop. Bovendien zijn het de spelers die de trainer maken en niet andersom op een uitzondering na.
   Maar positief is wel dat hij aanvallend durft te spelen.

   1. Heb het altijd wel in Buis gezien. Ook voor de winterstop al wel op OOGTV geschreven dat ik bang was dat hij na een jaar een stap omhoog zou maken.

    Hij wil 442GTPV spelen. Faber knikte wel van ja, als hij gevraagd werd of hij begreep dat Groningen aanvallend pressievoetbal wil zien, maar dacht “ik ga mooi mijn eigen weg”. Na Heracles – Ajax en Ajax – Real is het nog absurder dat Groningen na succes onder trainer Jans, met pressievoetbal gestopt is.

    Buijs was beste van zijn klas voor de opleiding tot Coach Betaald Voetbal. Verbaal sterk; heldere analyses in luchtvoetige en pretentieloze stijl. Lijkt me sociaal vaardig; met dank ook aan Mike te Wierik heeft hij er aardig wat teamspirit in gekregen En schijnt tactisch goed voor ogen te hebben.

  1. Waarom kom je er niet gewoon voor uit dat je anti FC Groningen bent? Veendam supporter die door achterlijke actie in de vorm van mailing van Nijland na faillissement van Veendam, anti Groningen is geworden?
   Snap goed dat je anti Nijland kunt zijn, maar om daarom te hopen op tegenspoed voor de FC? Ook voor Stad en Ommeland geldt dat eendracht macht maakt.

   Wat ook je reden is, kom er gewoon voor uit dat je anti FC Groningen bent. Mag (volgens mij) op deze site. “Ben gewoon realistisch”, is een goedkope smoes. Ongeloofwaardig en daarmee ook onvolwassen.

 3. Oog TV wordt FC Groningen TV? Kunnen die FC items niet normaal tot een item verwerkt worden? De laatste tijd steeds meer losse quotes online gooien, vaak ook nog eens dubbel. Wat een zooitje toch! Ontsla die stagiaire!

  1. De FC is met afstand de grootste bron van amusement in deze stad. Alleen al een stuk of driehonderdduizend aanwezigen per jaar in het stadion. En een belangrijk sociaal bindmiddel. Verder een stimulans voor jongeren om wat aan (voetbal)sport te doen. Gezond dus. Daar waar (nummer twee) Noorderzon vooral voor optaters aan vele levers zorgt.

   Niet vreemd dus dat OOGTV de nodige aandacht aan de FC schenkt.

   1. Grootste bron van amusement voor sommigen maar voor VSH de grootste bron van ergernis gezien de inhoud van zijn commentaar.
    Hij heeft voortdurend kritiek op alles en iedereen binnen de club of ze op het veld staan of niet maakt niet uit.
    Behalve wanneer er gewonnen wordt, dan is iedereen ineens een held.
    Tja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *