FC Groningen pakt in slotminuten de overwinning op Vitesse

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-1 weten te winnen van Vitesse. De Groningers wonnen uiteindelijk door een doelpunt van invaller El Hankouri in de slotminuten de wedstrijd.

Het was puzzelen voor Danny Buijs in aanloop naar de wedstrijd. Door de afwezigheid van Zeefuik en Absalem stond te Wierik noodgedwongen rechtsback en speelde Reis op het middenveld voor Memisevic die naar het centrum vertrok. Bel Hassani verving Mimoun Mahi en Doan keerde terug in het elftal nadat hij tweede werd met zijn Japan bij de Azië cup.

In het begin van de wedstrijd keken beide ploegen het eerst rustig aan. Bel Hassani en Doan braken de wedstrijd met een mooie combinatie open. De voorzet van Doan kwam uiteindelijk net niet aan bij Sierhuis. Nadat Memisevic met een kopbal ook nog aanstalte maakte voor de openingstreffer, was het uiteindelijk Kaj Sierhuis die tekende voor de 1-0. Handwerker kwam na een mooie aanval over de linkerkant dicht bij het doel en gaf knap met een lage bal voor op Sierhuis, die besloot in één keer met zijn linker te schieten: 1-0.

Na de treffer van Sierhuis kwam Vitesse meer in de wedstrijd en schoof het steeds meer op naar de helft van Groningen. Ludovit Reis voorkwam nog met een goede interceptie dat Darfalou alleen af kon op Padt. Even later in de 34e minuut was het wel raak voor Darfalou. Karavaev gaf vanaf de rechterkant een goede voorzet en het was vrij binnen schieten voor de spits van Vitesse: 1-1.

De twee ploegen kwamen slecht uit de kleedkamer en speelden beiden erg slordig voetbal. Aan de kant van Groningen was weinig idee te vinden in het voetbal en stonden de spelers vaak in een kluitje. Het ontbrak in het tweede bedrijf ook aan kansen. Django Warmerdam raakte al vroeg in de tweede helft geblesseerd en greep naar zijn dijbeen. Hij werd vervangen door Mo El Hankouri die geen goede indruk wist te maken tot de blessuretijd van de wedstrijd. Kaj Sierhuis onderschepte goed een bal in de as van het veld die door Reis werd meegegeven aan El Hankouri. De Marokkaanse aanvaller dribbelde richting het strafschopgebied, speelde twee man uit en haalde hard uit in de korte hoek: 2-1.

De ontlading was groot in het stadion en de drie punten waren voor FC Groningen. Mike te Wierik: “Het had wat mij betreft ook vroeg 4-0 mogen staan, maar zo is het net zo lekker. Een gelijkspel was terecht geweest. Vitesse heeft geen echte kans gehad in de tweede helft en wij een paar kleine kansjes die wij beter hadden moeten uitspelen.”

Doelpuntenmaker Kaj Sierhuis was blij met zij doelpunt en de overwinning: “wij wisselen aanvallend om vol voor die drie punten te gaan hier thuis en dat lukt. Mede omdat wij wat opportunistischer gaan spelen.”

Sierhuis over zijn doelpunt: “Ik vond het ook wel een mooie goal als ik dat mag zeggen. Een fantastische bal van Handwerker en een goede loopactie. De bal die ik krijg is dan alles of niets. Ik raak hem precies op het goede moment en dan zie je dat de bal zo in de lange hoek binnen valt.”

Trainer Danny Buijs bij de persconferentie: “erg blij met de overwinning. Zo hebben we die pijnlijke nederlaag aan het begin van het seizoen (5-1 verlies red.) toch een beetje weggespoeld. Op het einde heb je vrede met 1-1, maar brengen wij met Gladon een extra spits waardoor je opportunistisch kan spelen. We hebben hier meerdere keren pijnlijke ervaringen meegemaakt in de laatste minuut, dus het is lekker dat het nu onze kant op valt.”

Volgende week zondag speelt FC Groningen thuis tegen Feyenoord.

 

Deel dit artikel: