Einde aan grasduinen tussen strips in Zinnebeeld

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Grasduinen tussen meters opgestapelde strips, wroeten tussen CD’s en langspeelplaten of speuren naar dat ene strippoppetje. Het kan niet meer in stripwinkel Zinnebeeld aan de Pelsterstraat.

De winkel heeft de deuren gesloten en een deel van de collectie werd dit weekeinde in de zo kenmerkende bananendozen verhuisd naar de overkant. Daar heeft de zus van eigenaar Henk Drenth een winkel die d’Overkant heet. Een ander deel van de strips is afgevoerd als oud papier.

“Mensen kijken tegenwoordig liever op hun telefoon”, aldus Drenth die de winkel 36 jaar onder zijn hoede had. Eerst aan het Zuiderdiep onder de naam Tante Leny, maar het overgrote deel van de tijd aan de Pelsterstraat als Zinnebeeld. De winkel trok steeds minder klanten en was de laatste tijd bijna onbegaanbaar door de enorme hoeveelheid handel die in het pand stond.

Maar doordat de winkel deels verder gaat in en aan d’Overkant verdwijnt Zinnebeeld toch niet helemaal.