Donatie van 132.000 euro voor jeugdopleiding FC Groningen

sport
Foto: fcgroningen.nl

Supporters van FC Groningen hebben via de VriendenLoterij dit jaar 132.030 euro opgehaald voor de jeugdopleiding en andere maatschappelijke projecten van de club.

Bij FC Groningen gaat de schenking naar de jeugdopleiding, onder andere voor scholing van de jeugdspelers zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal. De opgedane kennis tijdens de jeugdopleiding op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst die veelal buiten het voetbal ligt.

Bij de VriendenLoterij hebben de deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete voetbalclub. Van elk gekocht lot is de helft bestemd voor een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *