Doelman Hoekstra scoort en redt punt voor Jong FC Groningen

sport
Foto: Wouter Holsappel

Bij de wedstrijd tussen FC Groningen onder 23 en ASV de Dijk hadden de Groningers doelman Jan Hoekstra nodig om een punt te halen. Op Corpus den Hoorn eindigde het duel in 1-1, na een doelpunt in de slotseconden van de doelman.

Op een winderig Corpus den Hoorn begon Jong FC Groningen met Jannik Pohl en Micheal Breij in de basis. De Groningers staan in de middenmoot van de Derde Divisie, terwijl De Dijk uit Amsterdam bijna laatste staan. De eerste helft leverde van beide teams weinig tot geen kansen op. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft namen de Groningers het heft steeds meer in handen. Toch kwam Jong FC Groningen niet veel verder dan wat schoten van Jannik Pohl. De Deense spits, net terug van een blessure, werd na 75 minuten spelen gewisseld.

Hectische slotfase

In de 76e minuut was het De Dijk dat op een 0-1 voorsprong kwam. Mick Christophersen schoot de bal via een Gronings been tegen de touwen en liet doelman Jan Hoekstra daarmee volledig kansloos. Niet veel later viel er een opmerkelijke rode kaart. Groningen-speler Mees Gootjes zou een speler van de tegenstander tijdens een dode spelsituatie een elleboog in het gezicht hebben gegeven. Langs de kant van het veld had niemand iets gezien en heerste vooral verwarring. De speler zelf was zich van geen kwaad bewust en trok de kleedkamerdeur achter zich dicht met de tekst: “De scheids dacht dat ik een elleboog gaf”.

Met tien man ging ‘Jong’ op zoek naar de gelijkmaker. Uit een corner in de allerlaatste minuut kopte doelman Jan Hoekstra de bevrijdende 1-1 binnen. Hoekstra stond volledig vrij bij de tweede paal en mikte de bal strak in de kruising. Eindstand: 1-1

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *