Brand achter voordeur in woning Vinkhuizen, politie start onderzoek

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een woning aan de Marmerstraat in de wijk Vinkhuizen heeft donderdagavond korte tijd brand gewoed. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

“Rond 20.50 uur kregen wij de melding van een woningbrand”, vertelt woordvoerder Anouk Bruintjes. “Daarop zijn we uitgerukt met een bluswagen en een hoogwerker. Bij aankomst bleek er brand te woeden achter de voordeur.” De brandweer zette één straal hogedruk in om deze vuurhaard onder controle te krijgen. Al snel kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Door de brand is er in de woning rook komen te staan. Dit werd met een ventilator uit het pand verdreven.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie doet hier onderzoek naar. Volgens incidentfotografen ter plaatse zijn politieagenten direct na het sein ‘brand meester’ een politieonderzoek gestart. Hierbij gingen agenten van huis tot huis om informatie te verzamelen. In de woning zelf wordt door de technische recherche sporenonderzoek verricht. Door de brand is de voordeur beschadigd geraakt. Onder andere het raam is gebarsten. Dit gaat voor de nacht valt nog afgedicht worden.

Later meer.

Een filmpje van het politieonderzoek direct na de brand

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl