Brandgerucht bij Ziggo: “Verschillende brandmelders gaan af”

112
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

In het bedrijfspand van Ziggo aan het Winschoterdiep in Stad zijn vrijdagmiddag verschillende brandmelders af gegaan. De brandweer kwam daarop met meerdere voertuigen ter plaatse.D

De melding van de brand kwam even na 17.00 uur binnen op de meldkamer in Drachten. “We hebben twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse gestuurd”, vertelt een woordvoerder van de brandweer. “Door onbekende oorzaak zijn op meerdere plekken in het gebouw brandmelders afgegaan. Mijn collega’s zijn op dit moment bij het pand aanwezig en doen een verkenning in het gebouw om daarmee te achterhalen wat er precies aan de hand is. Op dit moment hebben zij nog geen vuur of rook gezien.”

Uiteindelijk werd er ook geen vuur of rook aangetroffen in het gebouw. Waarom de brandmelders af gingen zal de komende tijd onderzocht worden. Omdat het brandalarm af ging trad ook het blussysteem in werking. Het is onbekend of hierdoor schade in het gebouw is ontstaan.

Deel dit artikel: