Komende week beperkt treinverkeer van en naar Groningen

nieuws
Foto: Rick van der Velde

In de voorjaarsvakantie zijn er op verschillende locaties rond Groningen werkzaamheden aan het spoor. Er rijden op deze trajecten dan veelal bussen in plaats van treinen.

Van 16 t/m 19 februari rijden geen treinen van Groningen naar Assen en Veendam en tussen 20 t/m 24 februari rijden er geen sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden en geen spitstreinen tussen Groningen en Zuidhorn. De stoptreinen rijden wel tussen Groningen en Buitenpost. Verder rijdt er een pendelbus tussen het transferium en station Haren. Reizigers moeten tijdens deze periode rekening houden met een langere reistijd. Meer informatie is te vinden op de website van Groningen Bereikbaar.

In de treinvrije periode wordt een gedeelte van het viaduct van de zuidelijke ringweg over het spoor bij de Verlengde Lodewijkstraat gesloopt. Daarnaast gaat ProRail bezig met de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor bij Station Haren en met het nieuwe opstelterrein ‘De Vork’, bij de spoorsplitsing tussen Haren en Groningen.