“Als ik zeg afstappen dan hoef je niet met rotte appels te gooien”

Verkeersregelaars in de stad hebben het niet altijd even makkelijk. “Er zijn heel veel aardige mensen, maar sommigen halen je het bloed onder de nagels vandaan.”

“Als er met gele borden staat aangegeven dat fietsers moeten afstappen en men doet dat niet en ik zeg daar vervolgens iets van, dan verwacht je gewoon een normale reactie”. Aan het woord is een verkeersregelaar die deze dagen aan het werk is bij een groot bouwproject in de stad. “Enkele dagen geleden kwam er een man aanfietsen met een kind voorop en eentje achterop. Hij was niet van plan om af te stappen, en toen ik daar iets van zei ging hij flink los.”

Heel veel doet het de man in het kleurrijke uniform niet. “Het gaat mij het ene oor in en de ander weer uit. Maar ik vind het wel jammer. Als je je bedenkt dat zo’n fietser zo te keer gaat, wat moet er dan wel niet worden van deze kinderen?” De verkeersregelaar benadrukt nog eens dat hij er niet staat om ‘fietsertjes’ te pesten. “Als er met borden staat aangegeven dat er afgestapt moet worden dan is dat met een reden. In dit geval heeft het te maken met de veiligheidssituatie.” De man spreekt tot slot de hoop uit dat mensen meer gaan accepteren hoe een situatie is. “Ga vijf minuutjes eerder van huis, daar voorkom je veel ellende mee.”

Deel dit artikel:

  1. Gele borden met fietsers afstappen hebben geen enkele verkeerskundige waarde. Het is een advies degene die het bord maakt heeft geen rechten om verkeersregels te maken. Verkeersregelaars hebben ook geen flikker te vertellen. Irritante lui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *