Vrouw overleden na aanrijding met vrachtwagen

De vrouw die rond het middaguur is overreden door een vrachtwagen is donderdagmiddag aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

De 29-jarige vrouw uit Groningen reed op een fiets en werd op de rotonde van de Van Iddekingeweg en de Vondellaan aangereden. Ze werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht waar ze aan haar verwondingen bezweek.

De chauffeur van de vrachtwagen uit Hoogeveen is gehoord over het ongeluk, maar er is nog veel onduidelijk. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk.

Deel dit artikel:

 1. Die vrachtwagens zijn een bron van ellende, zowel in de stad, als overal, ook op snelwegen. Dat zou keihard aangepakt moeten worden. En in de stad overladen op kleine wagens. Voor lange afstanden verplicht met de trein.

  1. Rare reactie Bob, alsof vrachtwagens overal schuld aan hebben, kijk liever naar appende niet oplettende fietsers en personenwagens die voor iedere vrachtwagen nog even voorrang willen nemen

 2. Bijzonder naar, en altijd heb ik het idee dat het onnodig is. Mensen die op de weg zijn moeten gefocust op het verkeer zijn en niet met bijzaken. ( geldt voor alle verkeersdeelnemers )

 3. rotonde’s afschaffen ! is voor alle verkeer ellende maar dat is nederland is proberen met alle gevolgen indien en dan is het oh ja het geeft toch problemen triest zo jong !

 4. Heel trieste gebeurtenis natuurlijk. Naar mijn idee zit een oplossing niet perse bij de vrachtwagen of chauffeur. Maar bij het overige wegverkeer. Voetgangers, fietsers, auto’s, bromfietsers etc. Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig voorrang wil en moet nemen omdat ze er recht op hebben i.p.v. netjes afwachten totdat je voorrang krijgt aangeboden.

  Daarnaast zou een campagne niet misstaan om op de gevaren van een vrachtwagen of autobus te wijzen. Wijs mensen erop welke beperkingen deze voortuigen hebben m.b.t. bijvoorbeeld het zicht. Zodat mensen op deze manier leren wat een veilige afstand is om te bewaren moeten ze een vrachtwagen of autobus kruisen.

  1. In een stad moet je er voor zorgen dat de openbare ruimte veilig is. Iedereen snapt dat je niet onder een vrachtwagen wilt komen, daar hoef je geen campagne voor te voeren en dat voorkomt ook geen ongelukken.

   1. Door rubberen stoeptegels neer te leggen ga je dit soort ongelukken niet voorkomen. Inzicht aanleren wel.

   2. Door fiets en vrachtverkeer te scheiden voorkom je dit soort aanrijdingen. Zodat ook mensen die even vergeten op te letten veilig zijn. En die zul je altijd houden, hoeveel voorlichting je ook geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *