Vernieuwd FC Groningen treedt aan tegen Heracles Almelo

Een vernieuwd FC Groningen speelt zaterdagavond om 20.45 uur de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd nog met 4-1 verloren van de Almeloërs.

Trainer Danny Buijs begint de wedstrijd waarschijnlijk met drie nieuwelingen. Kaj Sierhuis, gehuurd van Ajax, zal de plaats voorin overnemen van Mateo Cassierra, die deze winter de omgekeerde weg terug naar Ajax bewandelde. Iliass Bel Hassani speelt waarschijnlijk op de plaats van Ritsu Doan, die nog op de Azië Cup speelt. De aanvaller/middenvelder, gehuurd van AZ, speelt zaterdag tegen Heracles tegen één van zijn oude clubs, net als Thomas Bruns, die wordt gehuurd van Vitesse.

Paul Gladon zal ook bij de wedstrijdselectie zitten. De spits liet onlangs zijn contract ontbinden bij Wolverhampton Wanderers, en werd vrijdagmiddag vrijgegeven door de Engelse voetbalbond. Het is voor Danny Buijs nog afwachten hoe wedstrijdfit Gladon is. De Japanse aanwinst Ko Itakura is voorlopig nog niet inzetbaar, omdat hij nog niet speelgerechtigd is. Mo El Hankouri, een aanvaller die wordt gehuurd van Feyenoord, zit waarschijnlijk op de bank.

Danny Buijs schat Groningen in als favoriet: “Thuis is FC Groningen tegen deze tegenstander favoriet, al zullen mensen gezien de ranglijst wel zeggen dat ik knettergek ben”, vertelde de oefenmeester tijdens het wekelijkse perspraatje op Corpus den Hoorn. Ook is de trainer blij met de aanwinsten die deze winter naar de FC kwamen. Ze brengen volgens Buijs ervaring mee waardoor de selectie beter in balans is. Of ze ook een daadwerkelijke kwalitatieve toevoeging zijn is volgens de coach nog even afwachten.

Overigens speelt FC Groningen zaterdagavond met een andere rugsponsor. Unicef zal eenmalig op de ruggen van de spelers te zien zijn. Het is een actie om kinderen uit Syrië te helpen die op de vlucht zijn. De gedragen shirts zullen door de spelers worden gesigneerd en geveild voor het goede doel.

Vermoedelijke opstelling:

Padt, Handwerker, Chabot, Te Wierik, Zeefuik; Warmerdam, Memisevic, Bruns, Bel Hassani; Mahi, Sierhuis.

Mike te Wierik: “Nieuwe spelers brengen nieuw elan”

Bel Hassani: “Zin om weer wedstrijden te spelen”

Danny Buijs: “Blij met ervaring in de selectie”

Deel dit artikel:

  1. De kans van de FcG om te winnen van Heracles is klein. Een totaal niet op elkaar ingespeeld elftal moet het hebben van een nog slechtere tegenstander of toevaltreffer(s).
    We blijven hopen.

  2. Te Wierik is goede gast. Moest het niet doorgaan van mooie transfer slikken. Kreeg een tot dusver klote seizoen, met de onvermijdelijke Groninger negativiteit, om de oren, maar blijft een positieve prof. Petje af voor Mike.

  3. Voetbal is een rare sport, het kan ineens gaan lopen maar de aankopen kunnen ook een fiasco blijken te zijn.
    Hooggespannen verwachtingen zijn nergens op gebaseerd wanneer je spelers van wie de carriere is vastgelopen aantrekt. Zeker weten doe je het nooit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *