Veel seksuele intimidatie bij studenten RUG

Studenten hebben in Groningen vaak te maken met seksuele intimidatie en geweld. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteitskrant.

Die heeft een kleine 600 studenten hierover ondervraagd. Ruim 38 procent van hen geeft aan dat ze tijdens hun studententijd in Groningen grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt. Het gaat vooral om ongewenste aanraking, seksueel getinte opmerkingen en opdringerige versierpogingen.

Van de bijna 600 studenten kregen 56 te maken met bedreiging, 23 met verkrachting en 19 met stalking. De daders zijn vaak bekenden: verenigingsgenoten, vrienden of studiegenoten. In elf gevallen waren de daders docenten van de RUG.

Van de studenten die het overkwam, heeft slechts zes procent actie ondernomen, door dit te melden bij de RUG, de vereniging of de politie.